Ice-breakers

Ice-breakers, gebruik jij ze al?
Zo ja, perfect, maar misschien vind je toch een paar nieuwe ideeën in dit artikel 🙂.
Zo niet, laat je dan inspireren en probeer het eens in jouw team of workshop! Jouw deelnemers zullen het appreciëren.

 

Waarom een ice-breaker gebruiken?

Ice-breakers zijn boten die worden ingezet in gebieden waar de zee dichtvriest tijdens de winter maanden. Zij varen als eerste door het ijs zodat andere schepen er gemakkelijker erdoor kunnen varen.

Dit is wat ice-breaker spellen ook doen voor een meeting of workshop. Ze maken de weg vrij vóór dat het echte werk van start gaat. Ze zorgen er voor dat je brein breekt met het vorig onderwerp en klaar is voor een nieuw onderwerp. 

 

Online en onsite ice-breakers

In deze tijd met meetings die meer online doorgaan dan onsite, moet je voor beide scenarios een ice-breaker hebben. Beide hebben hun charmes en uitdagingen. Sommige online ice-breakers zorgen ervoor dat de cameras aan gaan. Handig toch 😉

 

Online Ice-breakers

scavenger hunt

Scavenger Hunt!

 

Maak een Miro bord of andere online whiteboard aan waarop je een groot aantal unieke icons plaatst, zowel klein als groot. Zorg dat je een plaatsje houdt waar jij het icoon op plaatst dat ze moeten zoeken. Zet een zoek timer van 10 tot 15 seconden op, aan jou de keuze.

Wanneer het icoon gevonden is, laat je die persoon een kort verhaal vertellen over dat icoon. Dat mag een waargebeurd of verzonnen verhaal zijn.

Begin met twee à drie iconen, afhankelijk hoe snel ze die vinden kan je er nog één of twee doen.

Miro board: Ice-breaker bord

Can you find it?

 

Deze is ook een leuke en wordt geappreciëerd door de mensen.

Maak nogmaals een online whiteboard aan en plaats daarop 5 objecten die je kan vinden in huis. Hou er rekening mee dat indien er mensen vanuit het kantoor de meeting volgen, je objecten kiest die ook daar te vinden zijn.

Het spel is simpel, onthul één voor één de objecten. Wie als eerste het object laat zien aan de camera heeft gewonnen. En dan onthul je het volgend object.

Dit zorgt er voor dat iedereen zijn camera aan zet en deze meestal aan blijft voor de rest van de meeting 🙂. Je zal ook merken dat mensen soms fanatiek zijn om de objecten zo snel mogelijk te vinden. 

Deze heb ik al meermaals gebruikt en was telkens een succes.

Miro board: Ice-breaker bord

canyoufindit
checkin games

Check-in game

 

Een ander simpel ice-breaker is gewoon een check-in doen. Dit is dan meer op basis van hoe de mensen zich voelen op dat moment. Zijn er veel mensen die zich moe voelen (door de vele meetings), is het misschien goed dat jij je meeting 5min vroeger kan afronden. Zal steeds geappreciëerd worden door iedereen.

Deze check-in kan je op vele manieren doen, een klein overzichtje:

– Zet een emoji op een bord.
– Laat de mensen spelen met het maken van een tekening. Jij voorziet de objecten die ze kunnen gebruiken: wolken, zon, regen, bliksem, … .
– Gebruik Dixit kaarten. Laat iedereen één kaart kiezen, die het beste past bij hoe ze zich op dit moment voelen.
Dit kan je ook doen met Pokemon kaarten, of andere kaarten waar er afbeeldingen op staan. 

Om dit online te gebruiken kan je de kaarten inscannen en op een online whiteboard plaatsen. Indien je hiervoor geen tijd hebt, ik heb de Dixit kaarten al eens ingescand en op een Miroboard beschikbaar gemaakt. Je mag ze schaamteloos kopiëren van mijn Miroboard 😉 (Ice-breaker bord).

Hier sluit ik de online ice-breakers af, in een volgende post vermelden we er nog een aantal.

Onsite Ice-breakers

Dixit

 

Waar ik de lijst met online ice-breakers afsloot met de dixit kaarten, open ik deze lijst. Je kan de standaard kaarten gebruiken, maar ook de uitbreidingen.

Beelden zijn nu éénmaal gemakkelijker voor mensen om te associëren met een gevoel. Ook al denkt iemand dat dit een onmogelijke opdracht is, zijn deze mensen net het vaakst diegene die een zeer diepgaande uitleg geven.

Oorspronkelijke prijs was: € 34,99.Huidige prijs is: € 30,00. inc. Vat

dixit overview
Totem front

 Totem: The feel good game

 

Geef je een workshop binnenkort, open deze dan eens met de Totem kaarten. Laat je deelnemers hun totem dier kaart kiezen.

Wanneer dit gebeurd is gaan ze aan een andere deelnemer uitleggen waarom ze deze totem kaart genomen hebben. Ze krijgen elk 1 min om dan  een nieuwe persoon te vinden. Hierdoor hebben jouw deelnemers elkaar wat leren kennen en is het ijs gebroken in de groep.

 19,95 inc. Vat

Happy Salmon

 

Dit is een heel leuke en korte ice-breaker/energizer, die het beste werkt met een grote groep (minstens 8). Zeer simpele spelregels en vlug uitgelegd. Dit is een energie booster die je best vlak na de lunch speelt of wanneer je merkt dat mensen een dipje krijgen.

Dit spel heb ik zelf al gespeeld met een groep van 10 tot een groep van 100 personen. Een echte aanrader!

 

Oorspronkelijke prijs was: € 15,50.Huidige prijs is: € 14,50. inc. Vat

happy salmon

Tot hier een eerste lijst met ice-breakers.  Er zijn er nog veel meer, maar dat is voor een volgende post.

Heb je nog extra vragen omtrent de spellen zoals: welke te gebruiken, hoe ze gebruiken, … Aarzel niet om me te contacteren. Ik zal jou met plezier verder helpen.

Laat me zeker weten welke ice-breaker jij het leukst vindt, graag zelfs met foto er bij. smile Dit kan via LinkedIn, mail of facebook messenger.

Zoek je iemand om dit te komen faciliteren,  geen probleem, contacteer me en we kijken samen wat mogelijk is!